Ta en fika i Motala!

Det finns faktiskt, tro det eller ej – en hel del caféer att välja mellan om man vill ta en fika eller en enkel lunch i Motala. Nedan kommer en lista över caféer värda att nämna i Motala.

 

Café Ströget

Kanske Motalas populäraste café? Särskilt för en enklare lunch – valfri sallad, med dricka och kaffe på maten – 75 kronor. Självklart kommer även många till Ströget att bara ta en fika, en kaffe och en kaka, eller varför inte en Strögets mumma?

 

 

Lilla Hem

Lilla Hem ligger inne i Motalas galleria och är populärt både som café och som bageri. Här säljs inte bara fika för stunden – utan här kan du även beställa tårtor eller köpa bröd. Lilla Hem finns även vid Verskstadstorget, bredvid Östenssons.

 

 

Ubbes

Vill man fika i en annan miljö är Ubbes att varmt rekommendera. De har en annan typ av inredning än de övriga caféerna, i en mer gammeldags stil. Känns mer som hemmamiljö än cafémiljö, skulle jag säga.

 

Texas

Kanske mer känt som Hugos, vilket var namnet på det tidigare. Det är förmodligen inte bara jag som envisas med att fortfarande kalla det för Hugos, även om det nya namnet är Texas. Här kan du också ta en enkel fika, samt äta lunch. På helgens kvällar är det nattklubb på övervåningen. Texas är rätt bra egentligen, men passar nog bättre på sommaren då man kan sitta ute på övervåningens terass.

 

Sjöglimten

Har sällan mycket folk, så vill man fika ostört fungerar Sjöglimten utmärkt.

 

Med eller utan

Mest känt för att ha stans bästa baguetter. Har även öppet på helgens nätter för lite nattmat. Fungerar även som vanligt café på dagar med enklare fika.

 

 











 


Rent generellt ligger priserna i fas med varandra på Motalas alla caféer. Inget café utmärker sig som dyrare, respektive billigare än något annat. Här får man istället välja mer på vilken miljö som passar en själv bäst. Kanske finns det därför alltid något för alla!


Kommentarer
Postat av: Pump it up & Sweat it out

Vilket härligt fik! :D

2010-11-18 @ 13:17:21
URL: http://pumpitupsweatitout.blogg.se/
Postat av: ♥ L A I L A ♥

mums så mkt gott =)

2010-11-19 @ 17:42:47
URL: http://lailaaziz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0